Tilbud om ny kopieringsavtale er sendt til universiteter og høyskoler

16. oktober 2024

Vi har nå sendt ut avtalebekreftelser til universiteter og høyskoler basert på den nye mønsteravtalen for kopiering. Avtalen, som gjelder fra 2025 til 2029, gir institusjonene rett til å kopiere utgitt materiale og lage både digitale og trykte kompendier. Institusjonene inngår den nye kopieringsavtalen ved å signere og returnere avtalebekreftelsen som nå er sendt ut.

Illustrasjonsfoto av studenter på lesesal
Illustrasjonsfoto. Studenter på lesesal ved OsloMet. Foto: Ola Sæther

På bakgrunn av mønsteravtalen har vi i Kopinor nå sendt ut avtalebekreftelser til alle universiteter og høyskoler som er medlemmer av Universitets- og høgskolerådet (UHR). For å inngå kopieringsavtalen må institusjonene signere og returnere avtalebekreftelsen.

Den nye avtalen, som gjelder for perioden 2025–2029, regulerer vilkårene for kopiering av utgitt materiale, som bøker, tidsskrifter og innhold fra internett. Institusjonene får også adgang til å fremstille både trykte og digitale kompendier via vår pensumtjeneste Bolk.no.

Vederlaget som faktureres, går tilbake til rettighetshaverne, slik at studenter og ansatte også i framtiden vil ha tilgang til nødvendig og oppdatert faglitteratur – for det som er verdt å kopiere, er også verdt å beskytte.

Vil du vite mer om kopieringsavtalen for høyere utdanning?

Her finner du alt du trenger å vite om omfanget og vilkårene for kopieringsavtalen.

Ønsker du mer informasjon om samarbeidet mellom Universitets- og høgskolerådet og Kopinor, finner du det her.